ТОП РЕШЕНИЕ ОТ ТОП СОЛАР БЪЛГАРИЯ!

ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ ЗА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО СЪС СИСТЕМИ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ

Промяната на енергийният пазар от началото на годината и особено цените за балансиране от последният месец, показаха ясно голямата ефективност и рентабилност на фотоволтаичните централи когато те са за собствени нужди и също така снабдени със батерийни стопанства.

Ако до преди година стремежа беше за износ /продажба на излишъка в мрежата, то днес бизнеса е основно ориентиран към задоволяване на собствените нужди и покритието на не баланса вечер, когато и цените на електроенергията са най-високи и като цяло предвидимостта на потреблението на всички абонати е по-сложна и предполага високи стойности за мрежовите услуги.

Технологията при системите за съхранение на електроенергия се развиха до толкова, че освен че станаха по надеждни, тяхната себестойност се намали до около два пъти от нивата през миналата година и съответно това ги направи не само ефективни, а и незаменимо решение при реализацията на електроенергийни проекти.

За разлика от инсталациите с инвестиционна цел само за продажба, или тези за собствени нужди и продажба, където много инвеститори разчитат на реализация на излишъците с продажба в мрежата, то при тези само за собствени нужди и такива с включени системи за съхранение, е изключително важно обследването на собствените нужди и конкретното оптимално решение, така, че да се покриват в максимално голям обем и нуждите от енергия в пиковите часови зони, но и да не се губи ефективността на инвестицията.

Технико -икономическият анализ е ключов за правилното проектиране и изграждане на съоръженията, а избора на оборудване особено при батерийните стопанства е предизвикателство, което самият инвеститор трудно може да премине без необходимата консултация относно имиджа на производителя, особеностите на самото оборудване и приложимостта към търсеното решение, гаранционните условия и реалното им изпълнение и други с влияние не само на цената на изпълнение, но и на ефективната и дълговечна работа на системата.

Като представител на водещите световни производители на оборудване, ние постоянно следим напредъка в технологиите и проектираме и изпълняваме нашите централи при спазване на най-високите стандарти в бранша.

Ние съдействаме на нашите клиенти да достигнат до правилните решения абсолютно безплатно, и можете за разчитате на професионализъм, коректно и партньорско отношение в целият процес.

Не чакайте ситуацията да се влоши, и не разчитайте на регулаторните политики, а вземете правилното решение за тази съществена част от бизнеса Ви!

 

Направете запитване и ние ще отговорим оперативно, професионално и коректно! 

Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email